Arjan Dasselaar

Arjan spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Entrepreneurship, Journalism, New Media

Services: Presentatie

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Arjan Dasselaar

Arjan Dasselaar

arjandasselaarArjan Dasselaar (1975) is journalist voor ondermeer Elsevier, columnist van NU.nl en De Nieuwe Reporter, auteur van herdrukte boeken over ondernemen en computercriminaliteit, voormalig docent aan twee universiteiten, gastdocent bij een derde, en – komt dat jeukwoord! – consultant en trainer voor oude media die nieuwe willen leren begrijpen. Zo trainde hij tientallen redacties bij ondermeer Reed Business, VNU, Sdu en PCM.

Arjan is sinds 1995 actief op internet en sinds 1992 in de gedrukte journalistiek. Waar mogelijk probeert hij die werelden met elkaar te verbinden en bij te dragen aan kennisuitwisseling tussen de online en offline sfeer. Zo werkte hij samen met oud-Sp!tshoofdredacteur Bart Brouwers aan het Handboek Journalistieke Marketing. In 2010 verscheen het Handboek Crossmediale Journalistiek en Redactie, een co-productie met communicatiewetenschapper Alexander Pleijter. Eerder deed Arjan onderzoek naar het journalistieke gehalte van Nederlandse weblogs, waarop hij cum laude afstudeerde aan de Universiteit Leiden.

Arjan staat voorop in het ‘rijtje mensen dat vindt dat de journalistiek het beter zou kunnen doen’, maar achteraan in het ‘rijtje mensen dat vindt dat ze de pers maar beter kunnen afschaffen.’ De komende jaren zullen dramatische saneringen laten zien bij mediabedrijven die ritueel willen vasthouden aan oude gewoonten en gebruiken, maar een Gouden Eeuw onder journalistieke organisaties die ouderwetse waarheidsvinding combineren met nieuwe methodes om te communiceren met ‘the people formerly known as the audience’.

Arjan spreekt over klantgerichte journalistiek, waarheidsgericht ondernemen, nieuwe versus oude media en het liefst een combinatie van tenminste twee van die drie.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.