Frans Nauta

Frans spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Innovation, Sustainability

Services: Keynote, Presentatie

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Frans Nauta

Frans Nauta

Frans Nauta

Frans Nauta is een innovatie nomade met een passie voor schone technologie (clean tech). Hij was de kwartiermaker van de Climate-KIC Accelerator, een programma waar ieder jaar meer dan 150 startups aan deelnemen in tien steden in Europa. Het is daarmee het grootste startup accelerator voor clean tech startups in de wereld. Frans is ook de founder van Climate Launchpad, een competitie voor duurzame business ideeën die dit jaar in 28 landen plaatsvindt.

Naast zijn werk met startups besteedt Frans veel tijd aan de verbetering van innovatie ecosystemen in binnen- en buitenland, vaak als adviseur van overheden en universiteiten. Als bestuurslid van stichting Dutchbasecamp werkt hij aan de versterking van Nederland als startup hub.

Frans schrijft graag over zijn werk. Zo publiceerde hij in 2008 ‘Het Innovatieplatform’ over zijn ervaringen als secretaris van het Nationale Innovatieplatform onder leiding van JP Balkenende. In 2012 kwam ‘Agents of Change: Strategy and tactics for social innovation’ uit, met daarin acht succesvolle voorbeelden van innovatie in de publieke sector. In 2016 komt zijn volgende boek uit, met de werktitel ‘Surfing the Green Wave: How startups will tackle climate change’.

Hij geeft regelmatig les aan de Haas School of Business van UC Berkeley, de TIAS Business School, de Universiteit Utrecht en de Climate-KIC Business School. Hij houdt van interactie met het publiek en staat bekend als een inspirerende spreker.

Frans’ talent als verhalenverteller kun je bewonderen in deze Tegenlicht uitzending (vanaf 3:30).

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.