Jorg Ruis

Aanvraag expert

Jorg Ruis

Jorg Ruis

JorgRuis1

Jorg Ruis is Chief Monetization Officer bij The Next Web, waar hij verantwoordelijk is voor de groei van verkeer en omzet van een nieuwe generatie websites.

Een van de belangrijkste is TheNextWeb.com, een internationaal technologie blog dat in de top 10 van de meest invloedrijke blogs ter wereld staat en maandelijks 7 miljoen bezoekers trekt. Daarnaast is hij in dezelfde rol verantwoordelijk voor de projecten binnen TNW Labs. TNW Labs omvat de startup initiatieven van The Next Web zoals: TwitterCounter, een website voor Twitter statistieken dat 80 miljoen gebruikers tracked, en Pressdoc, een tool om online press releases te sturen, geoptimaliseerd voor social media.

Onlangs is Jorg de TNW Academy gestart, dit is het online educatie & training chapter van The Next Web.

Naast zijn werk bij The Next Web is Jorg betrokken bij Worse Than Bad, dat er op gericht is Shell zijn verantwoordelijkheid te laten nemen voor de extreme vervuiling die het in Nigeria veroorzaakt heeft. Jorg verzorgde daarvoor de online strategie.

Jorg was eerder Manager Online Marketing en lid van het strategisch management bij Weekendjeweg.nl, waar hij de basis legde voor de online marketingafdeling. Hier zorgde hij er onder andere voor dat SEO in het bedrijf op de kaart kwam te staan en maakte zich, als Twitter gebruiker van het eerste uur, hard voor het communiceren via sociale media.

Jorg geeft op een praktische manier invulling aan de online strategie van een organisatie. Hij werkt op basis van meetbare resultaten en zoekt hazenpaden op het moment dat beperkingen (bijvoorbeeld door gebrek aan budget of mankracht) in de weg lijken te staan. Naast spreken brengt hij graag mensen met elkaar in contact en geeft hij periodiek gastcolleges aan HBO studenten op de Hogeschool INHOLLAND.

Bekijk ook de nieuwe workshop, Online Marketing van Jorg.

JorgRuis2

Recommendations:

Op 17 december kwam Jorg naar de Rijksuniversiteit in Groningen om de Communicatie-studenten meer te vertellen over de toekomst van media en internet. Wat was het een succes! Alleen maar reacties als: ‘het was echt ontzettend leuk’ en ‘wat kan hij enthousiast vertellen’. Hij vertelde zijn verhaal alsof hij nooit anders had gedaan. Zijn enthousiasme en humor zorgden ervoor dat je geboeid bleef, maar ook dat alles wat hij vertelde bleef hangen. Ook was het fijn dat er door de vragen van zowel Jorg als de studenten veel interactie tot stand kwam. Studente: ‘Ik heb normaal een concentratieboog van 45 minuten en nu was ik echt twee uur lang geboeid!’.
Studievereniging Commotie, Groningen

Jorg heeft een geweldige presentatie gegeven over social media aan docenten Marketing & Communicatie. Door zijn eigen ervaringen en kennis over social media maakt hij zijn verhaal levendig en interessant en blijft het boeien. De leuke en praktische voorbeelden waren voor de mbo docenten zeker de moeite waard om te gebruiken in hun lessen. Voor een andere gelegenheid denken we zeker weer aan Jorg. Bedankt!
Annet Rijke, Edu’Actief, 23 november 2011

Soms kom je mensen tegen waarvan je voelt die gaan het helemaal maken, Jorg is zo iemand. Daarnaast openbaart Jorg op een boeiende manier de geheimen van internettechnologieën en gekoppelde business modellen. Jorg doet dit met enthousiasme, flair en heeft zeer goed contact met het publiek waardoor hij met de juiste praktijkvoorbeelden komt. Thanx!”
Erno Pickee, Hogeschool INHOLLAND, 15 september 2011

Jorg Ruis in NOS op 3 (van de barricaden naar het internet):

Jorg Ruis op het Senefelder Misset Seminar 2013

Roderick Veelo van RTL Z interviewt Ruud de Langen (Mindshare) en Jorg Ruis (The Next Web) over de toekomst van media.

Booking request