Jorg Ruis

Aanvraag expert

Jorg Ruis

Jorg Ruis

Kleinere foto Jorg - 01_IMG_0849 Jorg Ruis for Peroni BW

Jorg Ruis is Chief Marketing Officer bij MessageBird, een snelgroeiend en winstgevende start-up die de miljarden markt van communicatie en telecom aan het ontwrichten is.

MessageBird biedt SMS & Voice oplossingen waarmee developers en bedrijven elke telefoon ter wereld kunnen bereiken. Momenteel hebben ze 10.000 klanten die worden bediend vanuit kantoren in Amsterdam, Londen en Hamburg.

Jorg was eerder Chief Monetization Officer bij TheNextWeb.com, waar hij verantwoordelijk was voor de groei in verkeer en omzet van The Next Web, The Next Web Academy en start-ups als Twitter Counter. Samen met het team bouwde hij The Next Web uit tot een wereldwijd merk en bereikte de top 10 meest invloedrijke sites en 8 miljoen maandelijkse lezers.

Met meer dan tien jaar aan ervaring spreekt Jorg graag over online strategie, marketing, branding, service en company culture.

 

JorgRuis2

Recommendations:

Op 17 december kwam Jorg naar de Rijksuniversiteit in Groningen om de Communicatie-studenten meer te vertellen over de toekomst van media en internet. Wat was het een succes! Alleen maar reacties als: ‘het was echt ontzettend leuk’ en ‘wat kan hij enthousiast vertellen’. Hij vertelde zijn verhaal alsof hij nooit anders had gedaan. Zijn enthousiasme en humor zorgden ervoor dat je geboeid bleef, maar ook dat alles wat hij vertelde bleef hangen. Ook was het fijn dat er door de vragen van zowel Jorg als de studenten veel interactie tot stand kwam. Studente: ‘Ik heb normaal een concentratieboog van 45 minuten en nu was ik echt twee uur lang geboeid!’.
Studievereniging Commotie, Groningen

Jorg heeft een geweldige presentatie gegeven over social media aan docenten Marketing & Communicatie. Door zijn eigen ervaringen en kennis over social media maakt hij zijn verhaal levendig en interessant en blijft het boeien. De leuke en praktische voorbeelden waren voor de mbo docenten zeker de moeite waard om te gebruiken in hun lessen. Voor een andere gelegenheid denken we zeker weer aan Jorg. Bedankt!
Annet Rijke, Edu’Actief, 23 november 2011

Soms kom je mensen tegen waarvan je voelt die gaan het helemaal maken, Jorg is zo iemand. Daarnaast openbaart Jorg op een boeiende manier de geheimen van internettechnologieën en gekoppelde business modellen. Jorg doet dit met enthousiasme, flair en heeft zeer goed contact met het publiek waardoor hij met de juiste praktijkvoorbeelden komt. Thanx!”
Erno Pickee, Hogeschool INHOLLAND, 15 september 2011

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.