Anne Helmond

Anne spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Blogging, New Media

Services: Presentatie

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Anne Helmond

Anne Helmond

AnneHelmond

Anne Helmond is docent en onderzoeker Nieuwe Media & Digitale Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Ze promoveert op de platformisatie van het web en kijkt in dit onderzoek kritisch naar het platform als dominante economische en infrastructurele model van het sociale web. Ze publiceerde haar onderzoek over o.a. de Facebook Like button en Twitter analytics in toonaangevende internationale tijdschriften.

In Nederland verscheen haar onderzoek o.a. in de HP/De Tijd, de New Scientist, de Correspondent en de Marie-Claire. In 2012 kwam Anne in de landelijke en regionale media toen ze haar data opvroeg bij Twitter en een artikel schreef over wat Twitter nu eigenlijk allemaal over ons weet.

In 2014 schreef ze als gastcorrespondent voor De Correspondent en The Internet Policy Review over de nieuwe gebruikersvoorwaarden van Facebook. Over hetzelfde onderwerp zat ze bij RTL Late Night bij Humberto Tan aan tafel om uit te leggen hoe Facebook haar gebruikers ook buiten het platform om volgt op het web en in apps. Als talentvolle, jonge onderzoeker is Anne een gezicht voor de wetenschap voor het project Faces of Science van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en De Jonge Akademie

Anne spreekt regelmatig over social media, software cultuur, big data en privacy. Als social media expert wordt Anne regelmatig gevraagd door landelijke dagbladen om actuele ontwikkelingen te duiden.

Anne Helmond bij RTL Late Night:

Onderzoekspresentatie voor Faces of Science:

Faces of Science: Anne Helmond from Fast Facts on Vimeo.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.