Bas van Teylingen

Aanvraag expert

Bas van Teylingen

Bas van Teylingen

Bas van Teylingen

Creatieve en humoristische all-round (social) media-expert, YouTuber.

Bas van Teylingen heeft zijn sporen in de mediawereld ruimschoots verdiend. Met zijn uitgebreide ervaring als programmamaker, film- en televisieregisseur, tekstschrijver, stemacteur, voice-over en stand-up comedian, kan je hem gerust ‘veelzijdig’ noemen. Bas is daarnaast YouTube Certified, wat zoveel wil zeggen als dat hij écht veel weet van (social) media. Als oprichter van De Tubeschool geeft hij die kennis bovendien graag weer door. En dat doet Bas gedreven, enthousiast en vooral met heel veel humor.

Bij Joop van den Ende TV Producties, later Endemol, heeft Bas zich ontwikkeld tot allround regisseur van succesvolle televisieprogramma’s als In Holland staat een Huis tot populaire series als ZOOP en Het Huis Anubis. Bas was initiatiefnemer en regisseur van De Film van Dylan Haegens, de eerste Nederlandse bioscoopfilm die een rechtstreekse vertaling was van de content van YouTube naar het witte doek. De film is in 2018 de 5e film die de Gouden Film status (100.000 bezoekers) heeft bereikt. Ondertussen zijn er al meer dan 270.000 bezoekers naar de bioscoop geweest. Sinds oktober 2015 maakt heeft hij zijn eigen YouTube-Kanaal met inmiddels 52.000 abonnees en meer dan 6,5 miljoen weergaven. Als Chief Creative Officer van zijn bedrijf Online Cookie Collective ligt zijn focus op concept, strategie, creatie en productie van social video en online content.

Bas van Teylingen

Met zijn brede ervaring in radio- en televisieland en zijn diepgravende kennis van social media-kanalen als YouTube is Bas de verbindende schakel tussen beide werelden. Zijn ontspannen podium kwaliteiten maken van hem de ideale gastheer en presentator. Of het nu een presentatie, een masterclass, of een dagvoorzitterschap is, hij weet zijn publiek als geen ander te boeien. En als het aan Bas ligt, mag er zeker gelachen worden.

Bas spreekt over:

De Sociale Revolutie

De sociale revolutie maakt het mogelijk voor iedereen om zelf maker en ondernemer te worden. Tegelijkertijd neemt het lineair TV kijken snel af en wordt vervangen door P/S/T/A/VOD, vooral onder Millennials en GenZ (aka ‘cord-nevers’). Interruptie reclame is uit en ‘native advertising’ is in, voornamelijk dankzij het groeiende gebruik van mobiele ad blockers.

Hoe moeten merken en mensen op deze mega ontwikkelingen inspelen? Je gaat je merk KPI’s niet meer halen met alleen een TV budget, en het 1:1 gebruik van TV commercials op YouTube is een verdrietige keuze. Het advies: merken moeten beginnen met het produceren van eigen originele content om een nieuwe generatie te zoeken, bereiken, boeien en binden. Bouw brand awareness van jongs af aan, op de kanalen die zij kiezen.

Bas van Teylingen vertelt in zijn presentatie alles over digitale transformatie, concept, creatie, productie en kanaal-inrichting op YouTube.

.

Testimonials:

Bas van Teylingen heeft voor ons meerdere sessies verzorgd. Van meer informatieve tot inspiratiesessies. Bas brengt veel inhoud en weet zijn boodschap vol passie over te brengen, wat hem tot een leuke spreker maakt. De sessies zijn interactief. Bas betrekt het publiek en weet goed te schakelen op de verschillende kennisniveaus. Absoluut een aanrader.
— Monique Bergers – Director Appie Today & Social at Albert Heijn

Bas van Teylingen heeft een aantal keer voor Cinekid een lezing verzorgt over de wereld van YouTube & Social Media. Zowel voor de afdeling Educatie als de afdeling Cinekid for Professionals, en zowel presentaties/lezingen als meer actieve workshops/trainingen. Met zijn kennis van recente ontwikkelingen en zijn enthousiasme over het platform en de community weet hij mensen te entertainen en op enthousiaste wijze veel nieuwe kennis bij te brengen. Daarnaast is zijn overtuiging op het vlak van ethiek op het platform een waardevolle toevoeging. Hij weet niet alleen Nederlandse leerkrachten te boeien die, ook al zitten ze middenin de doelgroep, soms echt weinig kennis hebben van deze wereld. Ook internationale professionals, te gast op de Cinekid Conferentie, die zich dagelijks begeven in de wereld van kinderen & media, brengt hij relevante, soms nieuwe ins & outs. Een enthousiaste, goed geïnformeerde spreker met kennis van zaken.
–Tessa Stoke – Hoofd Educatie Cinekid

Bas kwam bij ons een lezing over YouTube, de mogelijkheden en de functionaliteiten geven. Ontzettend leuk en boeiend verhaal om te horen hoe groot YouTube is en nog gaat worden. Bas vertelde met heel veel passie en heel duidelijk. We hadden nog een uur langer kunnen luisteren naar hem!
-Nationale Postcode Loterij

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.