Christiaan Alberdingk Thijm

Christiaan spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Internet Law, Privacy, Security

Services: Dagvoorzitter, Keynote, Panel, Presentatie

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Christiaan Alberdingk Thijm

Christiaan Alberdingk Thijm

ChristiaanAlberdingkThijm

Christiaan Alberdingk Thijm is een van de oprichters van Bureau Brandeis, een advocaten kantoor gespecialiseerd in technologie en internetrecht. Eerder richtte hij al SOLV advocaten op, en staat bekend als advocaat in baanbrekende rechtszaken over auteursrecht en aansprakelijkheid van tussenpersonen.

Hij verwierf internationale bekendheid door met succes de makers van KaZaA te verdedigen in een procedure tegen muziekorganisatie Buma/Stemra. Door de overwinning werd KaZaA het eerste “legale” bestandsuitwisselings- programma ter wereld.

Christiaan is gespecialiseerd in auteursrecht, het recht op privacy, informatierecht en e-commerce. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor de interactie tussen recht en nieuwe technologieën en hij behandelt graag principiële zaken voor innovatieve ondernemers.

In 2004 werd Alberdingk Thijm door zijn vakgenoten uitgeroepen tot de beste IE/IT-advocaat van Nederland. Hij won daarmee de Gouden Zandloper.

Christiaan schrijft regelmatig over de juridische aspecten van internet, zowel wetenschappelijk werk als opiniestukken (Volkskrant, NRC Handelsblad en Het Financieele Dagblad). Hij heeft gepubliceerd in de juridische vakbladen AMI, Mediaforum, Privacy & Informatie, Recht & Informatietechnologie en JAVI. In 2004 is zijn boek “Het Nieuwe Informatierecht. Nieuwe regels voor het internet” verschenen.

Christiaan zit in de raad van bestuur van XS4ALL, en is partner bij Peak Capital. Hij is medewerker technologie en recht van het Nederlands Juristenblad (NJB). Verder is hij redacteur van de serie Information Technology & Law (Cambridge University Press). Hij is lid van de juridische expertgroep van ECP en is ook lid van het bestuur van het Foam, Fotografiemuseum Amsterdam.

Voordat hij SOLV oprichtte, werkte hij achtereenvolgens als IE/IT-advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en als wetenschappelijk onderzoeker bij het Instituut voor Informatierecht (IViR) van de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, waarna hij een Master of Laws Intellectual Property behaalde aan King’s College London.

Christiaan Alberdingk Thijm is een veelgevraagd spreker over auteursrecht, het recht op privacy, informatierecht en e-commerce op seminars en congressen. Hij is als docent intellectuele eigendom en informatierecht verbonden aan het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam en geeft ook regelmatig cursussen.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.