Corine Jansen

Corine spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Communication, Health, Leadership

Services: Dagvoorzitter, Keynote

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Corine Jansen

Corine Jansen

Corine Jansen (1968) is ruim 26 jaar geleden actief geworden in het communicatievak met jarenlange managementervaring.

In september 2009 begon ze als Chief Listening Officer bij het REshape & Innovation Center van het Radboudumc. Sinds eind 2014 werkt ze als zelfstandige.

In 2012 werd Corine actief lid van The International Listening Association (ILA) en is de eerste, en tot nu toe enige,:-) Nederlander die het Certified Listening Professional (CLP™) programma volbracht. Begin 2014 studeerde zij af op het onderwerp: ‘Listening to narratives of people who live with medical illness’. Op 8 juni 2017 in Omaha (VS) werd ze benoemd als lid van het bestuur van de ILA als ‘Member at Large Global’ en mocht ze tevens The Business Person of the Year Award 2017 in ontvangst nemen.

Eind december 2016 heeft ze samen met Irene Göttgens het Narrative Healthcare Network opgericht vanuit de gedachte dat gezondheidszorg zowel een kunst is als een wetenschap. “In een razendsnel tempo maken we in deze tijd kennis met nieuwe mogelijkheden en technologie die de gezondheidszorg beter en betaalbaarder kunnen maken. Maar waar we vaak denken dat de drijvende kracht achter innovatie de ingenieurs en de techies zijn, schijnen wij het licht op de menswetenschappers als de drijvende kracht achter innovaties in de gezondheidszorg.”

De menswetenschappers met achtergronden in o.a. de filosofie, geschiedenis, kunst en literatuur verdiepen zich in de menselijke ervaring. Het zijn vaak degene die sensitief zijn voor levensvraagstukken en op zoek zijn naar een nieuwe benaderingen en perspectieven. Het zijn degene die context aan de codes geven en ethiek aan algoritmes.”

Corine heeft een grote interesse in Filosofie. Filosofie is geen abstracte wetenschap. De kracht van denkers zit juist in concrete en herkenbare voorbeelden die je elke dag kunt toepassen. Het is toch juist de alledaagsheid waar de grote veranderingen plaatsvinden. Juist in deze tijd van onrust is het belangrijk dat we onze heersende opvattingen niet gaan zien als de enige juiste.

In 2013 startte zij als mede-initiatiefnemer de Gouden oor Award voor de Zorg. De Gouden Oor Award voor de Zorg is een prijs voor het effectief luisteren naar mensen die zorg gebruiken. Want wie zorg nodig heeft, wil niet alleen ‘geholpen worden’, maar ook gehoord worden. Met liefde is zij lid van de Raad van Advies van de Stichting IKONE en bestuurslid van de Stichting Waardevolle Mantelzorg.

Nogmaals een groot compliment voor je presentatie, was zéér succesvol en is zeer goed ontvangen. Ondanks dat het aan het einde van een zware drukke dag was, heeft niemand dat als zodanig ervaren. En dat zegt wat! De knuppel die je in het hoenderhok hebt gegooid, heeft heel wat losgemaakt. En dat is precies wat we wilden!
— Kest Huijsman, B Braun

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.