Corine Jansen

Corine spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Communication, Health, Leadership

Services: Dagvoorzitter, Keynote

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Corine Jansen

Corine Jansen

Corine Jansen

Corine Jansen adviseert bedrijven en instellingen om een hoger rendement uit conversaties te halen en een betere verbinding met de doelgroep te bewerkstelligen.

Van september 2009 tot november 2014 werkte Corine Jansen bij Radboud REshape & Innovation Center, onderdeel van het Radboudumc als Chief Listening Officer. Patienten participatie was een belangrijk onderdeel van de technologische vernieuwingen die in het Radboud werden doorgevoerd. Een Chief Listening officer was daarmee een van de eerste nieuwe functies die in het leven geroepen werd.

Bij TEDxMaastricht (2010 en 2011) en TEDxNijmegen (2012 en 2013) was zij speakerliaison. Ze nodigde sprekers uit, begeleide ze en onderhield de contacten vooraf, tijdens en na de evenementen.

Sinds augustus 2012 heeft ze haar eigen bedrijf JoConnect. Corine luistert naar de behoeften, gevoelens, vragen en zorgen van mensen in de rol van patiënt, bewoner, burger, klant, medewerker door naar hun verhalen te luisteren.
Ze traint, spreekt op congressen en geeft inspiratiesessies bij bedrijven en instellingen.

Corine erg geïnteresseerd in Stoïcijnse Levenskunst. Zij geeft lezingen over deze filosofie en dan met name over stoïcijns leiderschap. Op de website stoicijnsepraktijken.nl vindt u meer informatie over deze oude filosofie.

Leiderschap: de winst van het luisteren
Organisaties veranderen. In een organisatie waar kenniswerk belangrijk is en waar snel op ontwikkelingen buiten de organisatie gereageerd moet kunnen worden, blijkt co-creatie binnen een netwerkstructuur veel efficiënter te werken dan het opereren binnen een hiërarchische organisatiestructuur. Wat betekent dat voor je organisatie en wat betekent dat voor jou als leider? Vanuit haar achtergrond als Chief Listening Officer, leert Corine je hoe je een duidelijke strategie neerzet en hoe je effectief communiceert met klanten en medewerkers

Corine is actief lid van The International Listening Association (ILA) en ze was deelnemer van het International Certified Listening Professional Program. In maart 2014 studeerde ze af op het onderwerp: ‘Listening to narratives of people who live with medical illness’.

Sinds oktober 2015 is zij voorzitter Health en lid van the Executive Core Committee of The Global Listening Centre en lid van the Health Committee of the International Listening Association.

Corine is mede-initiatiefnemer en jurylid van het Gouden oor Award voor de Zorg. De Gouden Oor Award voor de Zorg is een prijs voor het effectief luisteren naar mensen die zorg gebruiken. Ze is ook actief als lid van de Raad van Advies van de Stichting IKONE en bestuurslid van de Mantelzorg Awards.

Namens Radboud REshape for Innovation Center, Skipr en The International Listening Association was Corine Jansen initiatiefnemer en mede-organisator van de European Listening and Healthcare Conference in Nijmegen.

Corine won in maart 2015 de ‘Special Recognition Award’ van de ILA voor haar inzet om het belang van luisteren mondiaal op de kaart te zetten.

In september 2016 geeft Corine samen met Lidewij Niezink een workshop over ‘Self empathy and empathic listening’ tijdens de jaarlijkse conferentie van de European Association for Communication in Healthcare

In haar vrije tijd is ze lid van de Raad van Advies van de Stichting IKONE , ambassadeur van Changeday Nederland en per 1 juni 2015 treedt Corine toe tot de Expertgroep Family and Patient Centered Intensive Care.

Tijdens onze heidagen heeft Corine een indrukwekkende startlezing gehouden over luisteren! We dachten allemaal dat we al goede luisteraars waren, maar het verhaal van Corine heeft oren pas echt doen openen. Inzicht krijgen in hoe (vaak) we ons in het luisteren laten belemmeren door onze eigen ego en eigen waarheden, heeft er voor gezorgd dat gedurende de twee dagen mensen er toe bereid waren om open te staan voor nieuwe activiteiten en inzichten, daar waar normaliter weerstand zou ontstaan. Daarnaast heeft het er toe geleid dat medewerkers op een persoonlijke, respectvolle en met oprechte interesse met elkaar in gesprek gingen. Haar verhaal leeft nog steeds binnen onze organisatie, zorgt er voor dat mensen weten wat voor luisteraar ze zijn, maar bovenal het heeft tijdens onze tweedaagse direct voor een positieve verandering in de communicatie gezorgd!
— Loes Dijkhuis-Alferink, Provincie Overijssel

Nogmaals een groot compliment voor je presentatie, was zéér succesvol en is zeer goed ontvangen. Ondanks dat het aan het einde van een zware drukke dag was, heeft niemand dat als zodanig ervaren. En dat zegt wat! De knuppel die je in het hoenderhok hebt gegooid, heeft heel wat losgemaakt. En dat is precies wat we wilden!
— Kest Huijsman, B Braun

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.