Daniel Doornink

Aanvraag expert

Daniel Doornink

Daniel Doornink

Daniel Doornink / Daan Kip

Daniel startte zijn carrière bij de ING, waar hij veel hands-on ervaring opdeed met Scrum-, Agile- en Lean Startup-technieken. Deze ervaring heeft hij vervolgens ingezet als mentor voor startups bij startup accelerator Rockstart, waar hij betrokken is geweest bij hun Smart Energy accelerator program.

In het voorjaar van 2014 richtte hij de community VRNL op, waar iedereen in Nederland met een passie voor VR bij elkaar komt. Een jaar later organiseerde hij de eerste Europese meetup bij NUMA in Parijs, waar hij de Nederlandse, Duitse, Belgische en Franse communities bij elkaar bracht en richtte hij samen met Benjamin de Wit VRDAYS Europe op.

Daniel Doornink/ Daan Kip

In augustus 2015 sloot hij zich aan bij de Parijse startup VideoStitch als hun VP Strategic Partnerships. Recentelijk richtte hij VRBASE op in Amsterdam, met als doel verschillende fysieke hotspots samen te brengen in Europa en een echt VR/AR-ecosysteem te creëren. VRBASE is een incubator/co-working space en (experimenteel) contentproductiebedrijf.

Eerder sprak Daniel al onder andere bij Onbrand ’17, VR_Sci Fest en Follow the Entrepreneur, en was hij tutor bij Biennale College.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.