Igor Kluin

Aanvraag expert

Igor Kluin

Igor Kluin

IgorKluin

Igor Kluin is serial entrepreneur. Het meest recente bedrijf dat hij oprichtte heet Monyq – een nieuw initiatief in de bankenwereld. Geen nieuwe bank, maar wel wat banken hadden moeten zijn.

Hiervoor werkte Igor aan duurzaamheid en smart energy. Hij is de oprichter van Qurrent en mede-oprichter en voormalig vice-voorzitter van De Groene Zaak, een ondernemersvereniging van ruim 130 vernieuwende duurzame ondernemingen.

Vanuit de visie dat duurzame energie gemakkelijk en betaalbaar moet zijn, ontwikkelde hij met Qurrent de Qbox. De Qbox is een kastje dat energiegebruik in huis optimaliseert door apparaten op de juiste tijden aan en uit te zetten, het energiegebruik bij te houden en daarmee huishoudens inzicht te geven in hun energiegebruik. Ook kan het fungeren als router voor een Local Energy Network (LEN), waardoor energie gedeeld kan worden met bijvoorbeeld de buren.

In 2007 won Qurrent met deze technologie de eerste Internationale PICNIC Green Challenge, een prijs die uitgereikt werd door Richard Branson.

Voordat Igor Qurrent oprichtte was hij eigenaar en managing director van het reclamebureau De Reclame Divisie. Ook was hij mede-oprichter en directeur van het software bedrijf GoodMorning Small business software.

Igor is een serial-entrepreneur en een expert op het gebied van technologie, branding, duurzaamheid en smart energy. Hij spreekt over duurzame energie, de bankensector en over entrepreneurship. Meer nieuws en Igor’s Blog.

Igor Kluin gaat banken buitenspel zetten from 7 ditches tv on Vimeo.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.