Jim Stolze

Booking request

Jim Stolze

Jim Stolze

TedX 2013

Jim Stolze is veelgevraagd spreker, dagvoorzitter en consultant op het gebied van innovatie, technologie en ondernemerschap. Als oprichter van startup Aigency, een ‘uitzendbureau voor kunstmatige intelligentie’, biedt hij algoritmes aan waarmee bedrijven slimmer met hun data om kunnen gaan.

Jim StolzeJim schrijft elke twee weken een essay in het FD. Zie hier zijn essay Alsjeblieft, geen minister van Technologie.

Hij is door TED.com uitgekozen als ambassadeur voor Europa en de oprichter van TEDxAmsterdam. En op RTLZ presenteerde hij wekelijks het programma ‘Z Talks’ en was hij deskundige in het televisieprogramma “Toekomstmakers”; een wekelijks magazine over wetenschap en innovatie bij corporates en startups.

PubliekJim

Jim Stolze spreekt over verschillende onderwerpen:

Een kijkje in de toekomst / Back to the Future
Jim Stolze heeft een nieuw verhaal! In een vermakelijke maar vooral inspirerende 30-45 minuten neemt hij uw publiek mee in een tijdmachine. De bestemming: uw bedrijf in 2025! Hoe ziet de wereld er dan uit; Hoe gaan we naar ons werk. Kortom: wat zijn de innovaties van nu die over 5-8 jaar grote impact gaan hebben? En passant leert hij het publiek vier trucs om zinnige dingen over de toekomst te zeggen.

Klantvriendelijkheid
In zijn boek “Uitverkocht!” (2012) breekt hij een lans voor de ‘aandachtseconomie’. Veel bedrijven zeggen wel dat ze de klant centraal stellen, maar meestal zoeken ze nog naar goede manieren om aandacht te geven en aandacht te verdienen.

Wat wordt the next big thing?
In het televisieprogramma Toekomstmakers komen allerlei nieuwe uitvindingen, hypes en trends voorbij. In een humoristische presentatie scheidt Jim Stolze de hypes van de trends. Als toeschouwer ben je in een half uur weer helemaal bij en heb je nieuwe inspiratie om bij jouw organisatie te gaan innoveren.

Startups vs Corporates
Als consultant voor het Nederlandse bedrijfsleven en als mentor van startups spreekt Jim Stolze beide talen. In een presentatie met aansprekende voorbeelden laat hij zien wat beide werelden van elkaar kunnen leren. Hierin breekt hij ook een lans voor de ‘intrapreneur’, de ondernemende medewerker bij uw bedrijf!

Maatwerk
Met meer dan 300 spreekbeurten op zijn naam mag Jim Stolze een ervaren spreker genoemd worden. In samenspraak met de klant bereidt hij ook geregeld maatwerk-presentaties voor. U kunt dan samen met hem het thema bepalen; de uiteindelijke presentatie maakt en geeft hij uiteraard zelf.

Biografie
Jim Stolze brak een studie Taalwetenschap af toen hij de kans kreeg om met een aantal vrienden een eigen tijdschrift op de markt te brengen. Dit leidde al gauw tot de oprichting van een eigen reclamebureau. Tussen 1999 – 2009 groeide dit onder zijn leiding tot een online marketing bureau met 14 medewerkers dat campagnes maakte voor onder meer NU.nl, Startpagina, Martinair, SOS kinderdorpen en Thyssen Krupp.

Ter afronding van zijn executive MBA opleiding schreef hij zijn master thesis over de relatie tussen internet gebruik, online communities en welzijn (geluk). Het experiment waarin hij zichzelf 40 dagen afsloot van internet haalde zelfs CNN. Dit leidde niet alleen tot de publicatie van zijn eerste boek (“Hoe overleef ik mijn inbox, 2009“) maar ook tot een uitnodiging voor het wereldberoemde TED-Congres.

Na zijn bezoek aan TED in California besloot hij de reclamewereld vaarwel te zeggen en zette alles in het werk om de licentie voor TEDxAmsterdam te verkrijgen. Op 20 november 2009 vond de eerste editie van dit evenement plaats en het leidde direct tot een wachtlijst van 7500 mensen, een nominatie als ‘evenement van het jaar’ en een European Design Award.

In 2012 werd Jim Stolze door het Doha Film Institute (Qatar) gevraagd om een TEDx organisatie op te zetten voor het Midden Oosten. Het leidde tot de prestigieuze TEDxSummit met onder meer de grootste TED sessie ooit -in de open lucht- live uitgezonden op Al Jazeera. De openingsfilm (met Jim Stolze als executive producer) won niet veel later een award in Cannes.

Jim was dagvoorzitter bij onze Informatica World Tour ‘Data drives Innovation’. Mede dankzij Jim was het een zeer geslaagd evenement! Jim zorgde voor een warm welkom richting alle deelnemers. Hij luisterde uitstekend naar de sprekers waardoor hij ook treffende en boeiende vragen aan het einde van de presentaties stelde. Hierdoor voelde het publiek zich ook vrij om vragen te stellen. Ook zorgde hij ervoor dat een vraag die niet helemaal bij het onderwerp paste op een grappige manier werd voorgelegd aan de spreker. Het onderscheidend vermogen van Jim zit met name in het opzoeken van de interactie met de sprekers en het publiek. Zijn kennis op het gebied van innovatie helpt hierbij ook ontzettend.

–Bjorn Lemmen, Informatica Nederland B.V.

Jim bij Pauw & Witteman:

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.