Jim Stolze

Aanvraag expert

Jim Stolze

Jim Stolze

Jim Stolze

Jim Stolze is tech-ondernemer en staat bekend als innovatie deskundige door zijn werk voor RTLZ en Singularity University.

Hij is de oprichter van Aigency, een platform waarmee hij Nederlandse startups op het gebied van artificial intelligence koppelt aan multinationals.

Forbes over Aigency: ‘Who’s Afraid Of Artificial Intelligence?’

Jim kan als geen ander het publiek inspireren met zijn visie op de toekomst. Digitalisering en de impact daarvan op business modellen, organisaties en de maatschappij staan daarbij altijd centraal.

Download hier alvast de preview van Jim’s nieuwe boek: Algoritmisering, wen er maar aan. Leven, werken en geld verdienen met kunstmatige intelligentie.

In 2016 organiseerde hij samen met Constantijn van Oranje het evenement “Startup Fest Europe” waar grote namen als Tim Cook (Apple), Eric Schmidt (Alphabet) en Travis Kalanick (Uber) in gesprek gingen met Nederlandse en Europese startups.

Jim Stolze

Jim had richtte eerder een reclamebureau en een online marketingbureau op. Voor zijn executive MBA schreef hij een master thesis over de relatie tussen internet gebruik, online communities en welzijn (geluk). Het experiment haalde zelfs CNN en leidde niet alleen tot de publicatie van zijn eerste boek (“Hoe overleef ik mijn inbox, 2009“) maar ook tot een uitnodiging voor het wereldberoemde TED-Congres. Dit inspireerde Jim om TEDx in 2009 naar Amsterdam te halen. Ook organiseerde hij in 2012 een TEDxSummit in het Midden-Oosten.

Check ook de columns die Jim schrijft voor het FD

Hieronder enkele voorbeelden van lezingen die Jim het afgelopen jaar heeft verzorgd:

TEDx Amsterdam 2017:

Artificial Intelligence, hype of realiteit?
Een lezing van 40 minuten waarin wordt uitgelegd waarom er plotseling zoveel belangstelling is voor kunstmatige intelligentie. Jim Stolze legt uit aan de hand van aansprekende voorbeelden wat er al mogelijk is en hoe organisaties er zelf mee aan de slag kunnen gaan.

High Tech / Human Touch
Op een teamdag in Utrecht heeft Jim Stolze honderden medewerkers van ING geïnspireerd met veel video en aansprekende cases hoe digitale klantbeleving eruit zou moeten zien. Met natuurlijk het antwoord op de vraag: als alles digitaal gaat, wat blijft er dan nog over voor de menselijke maat?

Digitale Transformatie
Voor topmensen in het bedrijfsleven heeft Jim Stolze een college van 1,5 uur hoe je je organisatie mee kunt krijgen in de nieuwe fase van digitale transformatie. Onder meer te volgen via EURIB (Rotterdam), Technologie voor Managers (Focus) en AOG (Groningen).

Leven in 2025
Een uitdagende blik op de toekomst. Op basis van vier methodes neemt Jim Stolze de aanwezigen mee op een reis naar het jaar 2025. Op een humoristische manier weet hij een aantal trends en voorspellingen over te brengen waardoor u voortaan met een andere blik naar de toekomst kijkt.

Jim sprak afgelopen jaar voor onder meer De Nederlandse Bank, Gemeente Amsterdam, Aegon, AS Watson, Unibail Rodamco, Berenschot en Cegeka.

Jim Stolze

Jim Stolze als dagvoorzitter boeken? Dat kan ook!

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.