Jorg Ruis

Booking request

Jorg Ruis

Jorg Ruis

Kleinere foto Jorg - 01_IMG_0849 Jorg Ruis for Peroni BW

Jorg is de oprichter van Culture Builders, een onderneming nieuwe stijl, dat bedrijven helpt om een uitstekende cultuur te realiseren zodat mensen hun allerbeste werk kunnen doen. In de afgelopen jaren was Jorg werkzaam in verschillende technologie bedrijven. Geïnspireerd door de bekende voorbeelden (Netflix, Google, Zappos) is hij zich steeds meer toe gaan leggen op een van de belangrijkste succesfactoren van een tech bedrijf: de mensen en de cultuur.

Zijn lezingen gaan over wat cultuur binnen een bedrijf is, wat er wel en niet onder valt, waarom de cultuur binnen je bedrijf zo’n belangrijke factor is in het succes en wat je kan doen om een andere/betere cultuur in je bedrijf te bewerkstelligen. Daarnaast geeft Jorg workshops: gebaseerd op een eenvoudig model, laat hij zien hoe je bestaande teams beter kan laten presteren.

Hiervoor was Jorg Partner en CMO bij het snelgroeiende technologiebedrijf MessageBird. Sinds de jonge jaren was hij de drijvende kracht achter het merk en cultuur van het bedrijf. MessageBird zag de afgelopen jaren een enorme groei in klanttevredenheid, nam al hun technisch talent aan zonder enige recruiter en werd tweemaal verkozen tot Nieuwe Held in NRC’s onderzoek naar Werkgever van het Jaar. Met 11.000 klanten die maandelijks 300 miljoen API calls maken, verwacht het bedrijf dit jaar $35 miljoen omzet binnen te halen met een positieve $3 miljoen EBITA. In de zomer van 2016 is het bedrijf toegelaten tot het prestigieuze Y Combinator om de markt in de Verenigde Staten te tackelen.

Daarvoor was Jorg Partner en CMO bij The Next Web. Een online uitgever dat een van de top 10 meest invloedrijke blogs werd, grote technology conferenties organiseert op 3 continenten en meerdere succesvolle startups lanceerde.

Met meer dan 11 jaar aan ervaring in tech – deelt Jorg graag zijn kennis over online strategie, marketing, branding maar vooral over company culture.

 

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.