Justus Bruns

Justus spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Innovation, Journalism, New Media

Services: Panel, Presentatie

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Justus Bruns

Justus Bruns

justusbruns-3862

Justus Bruns (1987, Wilrijk, Belgium) is designer en kunstenaar en werkt vanuit Amsterdam en New York. Bruns studeerde Industrial Design Engineering op de Technische Universiteit Delft.

Justus richtte verschillende organisaties op, waarvan de meest bekende waarschijnlijk de Times Square Art Square Foundation is. Vanuit de gedachte dat kunst een belangrijke plaats inneemt in de maatschappij wil hij met dit initiatief eenmaal per jaar alle advertenties op Times Square in New York vervangen door kunst.

Daarnaast runt hij samen met Thijs Niks de digitale desingn studio Bruns & Niks die gevestigd is in Brussel en Amsterdam en klanten heeft als de Nederlandse overheid, Google NL, ProRail en NRC Handelsblad). Verder heeft hij eerder de booksharing app Librio opgericht, en is hij onderdeel van het kunstcollectief Les Oiseaux de Merde, wat – volgens Bruns – een collectief zonder compromis is.

Bruns is ook onderdeel van de prestigieuze Global Shapers Community. Een community binnen het World Economic Forum bestaande uit jonge high potentials, en met als doel de jongeren een stem te geven binnen het World Economic Forum. Onder de vlag van de Global Shapers Community lanceerde hij Plopp.us, een database voor peer-2-peer startups dat als doel heeft de wereld sneller richting een “sharing economy” te helpen.

Met zijn achtergrond in Industrieel Design, Kunst, technologie en de vele organisaties waar hij bij betrokken is, heeft Justus een duidelijke visie ontwikkeld over hoe de wereld aan het veranderen is onder de invloed van technologie en wat dit betekent voor de economie. Verder spreekt hij over creativiteit en hoe je je zaken voor elkaar krijgt in een toenemende digitale wereld, waarin hij zijn visie combineert met een aanstekelijke vorm van enthousiasme en een vleugje idealisme.

Bruns sprak over de toekomst van de publieke kunst op de Communicating the Museum Conference, in het Metropolitan Museum in New York. Hij sprak ook bij de Veerstichting en gaf les over entrepreneurship op de HvA. Er verschenen artikelen over hem en zijn projecten in de Huffington Post, El Mundo, Good, bij de NOS, Folha de Sao Paolo, the Village Voice, PSFK en vele andere tijdschriften en kranten.

 

Justus Bruns at iMMovator, mei 2011:

Justus Bruns at the Veerstichting:

Justus Bruns from VeerStichting on Vimeo.

Justus Bruns at Standup Inspiration:

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.