Koen Kaljee

Aanvraag expert

Koen Kaljee

Koen Kaljee

Koen Kaljee

Koen Kaljee (1991) ontwerpt en bouwt de perfecte samenwerking tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving. Als tiener raakte hij gefascineerd door de opwarming van de aarde en kwam er tijdens zijn studie achter dat er nog nauwelijks wat aan gedaan werd. De urgentie van het probleem inspireerde hem om de uitdaging aan te gaan.

Een wereldverbeteraar 2.0 die niet alleen praat, maar ook met echte oplossingen komt. Koen verbindt de technische kant met het menselijke en zet je in beweging. Daarbij creƫert hij de balans tussen natuurlijke systemen en de behoefte van de samenleving.

De ervaring die hij heeft opgedaan tijdens het bouwen van de Drijfveer deelt hij nu met de rest van de wereld. In het klein vertelt hij hoe de transitie naar een duurzame samenleving grote impact kan maken. Technische innovaties en vernieuwing in de bouw dragen bij aan een nieuwe kijk op de stedelijke ontwikkeling. Hoe wonen mensen in de stad van de toekomst? Waar halen we ons voedsel vandaan en hoe kunnen we zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven?

Koen spreekt op congressen waar hij zijn kennis over duurzaam bouwen deelt. Maar nu gaat hij een nieuwe uitdaging aan door ook zijn expertise te delen over ontwerpen, circulaire economie en duurzaam materiaalgebruik. We kennen hem van de jonge voorhoede van de Floriade, de Urban Greeners, hij werkt voor een circulair textiel bedrijf Brightloops en staat hij in de Duurzaam Jonge 100 2015.

Na zijn studie architectuur aan de TU Delft specialiseerde hij zich in Australiƫ in biobased bouwen, zelfvoorzienende landbouw en circulaire economie. Hij bouwde de Drijfveer, een zelfvoorzienend drijvend gebouw van lokale bouwmaterialen.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.