Marc van der Chijs

Marc spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Blockchain, Entrepreneurship

Services: Keynote, Panel

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Marc van der Chijs

Marc van der Chijs

Marc van der Chijs is oprichter van Bitcoinfonds First Block Capital waar hij investeerders de mogelijkheid biedt om te investeren in Bitcoin.

Marc startte zijn carriere in 1999 als financial controller voor DaimlerChrysler Northeast Asia in Beijing. Toen hij eenmaal in Beijing woonde zag hij enorm veel mogelijkheden voor nieuwe business in China en in 2002 besloot hij te stoppen bij Daimler om eerst eens een jaar Chinees te gaan leren. Hij zette echter na een maand al zijn eerste bedrijf op en kon zijn studie al snel niet meer combineren met het vele reizen.

Consultancy
Marc’s eerste bedrijf hielp buitenlandse bedrijven de markt in China te betreden. In 2003 fuseerde dit bedrijf met China Bay Partners. Tijdens deze consultancy periode hielp Marc onder andere met de productie van China’s eerste reality show, en met het opzetten van TV Commercials voor internationale en lokale Chinese merken. En dit is waar zijn interesse in (nieuwe) media begon.

Tudou
In 2004 ontmoette hij Gary Wang. Na een rondje golf en een discussie over podcasting besloten ze samen een bedrijf op te zetten, dit was het begin van Tudou.com. Tudou begon als een audio podcasting site, maar ontwikkelde zich al snel tot de toonaangevende video site in China (vegelijkbaar met YouTube, alleen Tudou lanceerde eerder). Tudou werd officieel gelanceerd op 15 april 2005. Marc was, als co-founder, vanaf het begin bij het bedrijf betrokken tot eind 2010, toen de voorbereidingen voor de beursgang begonnen. Tudou ging op 17 augustus 2011 naar de beurs (NASDAQ, symbool: TUDO).

Van China naar Canada
Na Tudou heeft Marc, onder andere, de Aziatische variant van  Spil Games opgezet, hier was hij tot 2011 CEO van. In 2013 verhuisde Marc naar Vancouver om managing partner te worden van venture capital fund CrossPacific Capital.

Momenteel is Marc, naast CrossPacific Capital, druk met First Block Capital. Marc is ervan overtuigd dat de Bitcoin binnen een paar jaar $150.000 waard is. Via First Block Capital kunnen investeerders grote bedragen in de Bitcoin investeren. In november 2017 richtte Marc Hut 8 op, het grootste Bitcoin minig bedrijf buiten China.

Marc spreekt over entrepreneurship, angel investing, de Internet Industry, online video, online games, en bitcoin/blockchain.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.