Pauline van Dongen

Aanvraag expert

Pauline van Dongen

Pauline van Dongen

Pauline van Dongen

Pauline van Dongen is een Nederlandse modeontwerper gespecialiseerd in wearable technology.

In 2010 richtte ze haar design studio op. De studio richt zich op op een breed scala aan projecten die verschillende disciplines, locaties en medewerkers overspannen. Het werk van de studio houdt zich bezig met het dynamische gebied tussen mode en technologie en is het product van samenwerkingen die innovatie en experimenten mogelijk maken.

Pauline van Dongen

Als ontwerper is Pauline gefascineerd door het idee van interactieve mode en onderzoekt ze het menselijk lichaam in relatie tot haar omgeving. De taal en de expressie van het lichaam geven vorm aan de stof en bewerkstelligen daarmee een intieme en persoonlijke connectie met de drager.

Haar visie is gebaseerd op de overtuiging dat technologie een nieuwe betekenis geeft aan mode en dat het waarde toevoegt aan de manier waarop we de wereld om ons heen ervaren. Door met science- en technologiebedrijven samen te werken gaat Pauline voorbij aan het maken van gadgets en prototypes; door implementatie van haar ideeen voegt ze nieuwe materialen en een nieuwe esthetiek toe aan mode.

Pauline van Dongen

Op SXSW Interactive 2015, presenteerde ze haar Solar Shirt wat ze in samenwerking met Holst Centre produceerde. Volgend op haar bekende project ‘Wearable Solar’, omvat dit design een naadloze integrate van flexibele electronica en zonnecellen; hiermee genereert de drager duurzame energie, die gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een smartphone.

Pauline heeft op veel verschillende internationale conferenties en events gesproken: zoals SXSW, TEDx, Northside Festival NY, Turkey Innovation Week, Wearable Futures en Dutch Design Week.

Gefascineerd hebben we staan luisteren naar Pauline. Wat is ze bevlogen en welbespraakt! Heerlijk om naar te luisteren!
Tons Janssen, Afdelingsleider vwo – Teamleider Kunst en Cultuur, NSG

Pauline van Dongen bij New Dutch Wave, maart 2017

Crafting Wearables, Pauline van Dongen bij TEDx Arnhem, Oktober 2015

The creators project: Make It Wearable | Solar-Powered Fashion That Charges Your Phone

Prinsjesdag 2015 – Studenten TU Eindhoven kleden minister Bussemaker:

Pauline van Dongen bij TEDx Maastricht, Oktober 2014

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.