Rina Joosten

Aanvraag expert

Rina Joosten

Rina Joosten

Rina Joosten

Rina Joosten is co-founder van Seedlink Tech, een tech scale-up dat Artificiële Intelligentie (AI) inzet voor het beter en snellen matchen van kandidaten in het sollicitatieproces. Door geavanceerde technologie in te zetten, hoopt ze de menselijke vooroordelen in het besluitvormingsproces rondom het aannemen van mensen te elimineren.

Voordat ze Seedlink opzette, was ze de founder of HR Consultancy International Top Talent, wat in China en in Europa opereerde. Daarvoor had ze verschillende management posities bij DSM en ze heeft een Msc en MA van de Universiteit van Groningen.

Rina is benoemd in de Taskforce voor A.I. in Nederland, ze adviseert de Europese Commissie over A.I. beleid en is een mentor voor diverse start-ups.

Rina Joosten

Rina spreekt regelmatig over A.I., innovatie, human capital en China, waar ze de afgelopen zeven jaar woonde. In Shanghai gaf ze een TED-talk over hoe AI de manier waarop we carrière maken verandert en ze verscheen in TV programma’s van de BBC (Holland gets talent) en in Tegenlicht.

It’s Time: How Robots Help Us Find The Career We Want, TEDxShanghaiWomen

Rina Joosten bij de VPRO Tegenlicht meetup, Verslaafd aan het algoritme:

BBC documentaire, Hiring with Seedlink:

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.