Robert Gaal

Aanvraag expert

Robert Gaal

Robert Gaal

RobertGaal

Robert Gaal is een Nederlandse ondernemer en hacker vanaf zijn negende jaar. Na de HAVO besloot hij een formele opleiding over te slaan en in plaats daar van zich in web development en design te verdiepen. Binnen 3 jaar werd hij door het Amerikaanse blad BusinessWeek uitgeroepen tot Europe’s Top Young Entrepreneur.

Hij is mede-oprichter van Wakoopa, een digitaal onderzoeksbedrijf uit Amsterdam dat is gekocht door Netquest. Hij richtte mobile provider Karma mede op, welke werd uitgenodigd bij TechStars New York. Het bedrijf ontving hierna investeringen van 500 Startups, DFJ, en andere Amerikaanse investeerders.

Hierna werkte hij in Mountain View bij Google als product manager, waar hij onder andere de lancering van material design en Alphabet meemaakte. Sindsdien is hij terug in Amsterdam als managing director van TQ, een populaire tech hub in het hart van de stad.

Als consument en provider van cloud services wordt hij beschouwd als één van de weinige experts op praktisch gebruik van cloud computing. Ook heeft hij uitgebreide kennis over het managen en lanceren van zowel hardware als software producten. Achter de schermen heeft hij mee gewerkt aan het lanceren van Foursquare in Amsterdam (haar eerste stad buiten de VS), en was columnist for Het Financieel Dagblad.

Robert spreekt gepassioneerd over innovaties in technologie, met een focus op product management en startup methodes. Hij presenteerde en modereerde op SXSW, The Next Web, Product Camp, en vele andere conferenties.

Robert Gaal legt Karma uit op CNBC:

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.