Roel van Rijsewijk

Roel spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Internet Strategy, Privacy, Security

Services: Keynote, Panel, Presentatie

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Roel van Rijsewijk

Roel van Rijsewijk

Roel van Rijsewijk

Roel van Rijsewijk is zelfbenoemd New Age Digital Anarchist en Associate Partner bij Deloitte. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in risk management bij bedrijven waar de voortgang sterk beïnvloed wordt door technologie.

Hij is ook Senior Fellow bij Deloitte’s Centre for the Edge, het onderzoekscentrum dat Deloitte heeft opgezet om senior executives inzicht te geven in de opkomende mogelijkheden op het snijvlak van business en technologie.

Hoe ga je positief om met cyber risico?
De meeste discussies rondom cyber risico zijn gebaseerd op angst. Maar weten we eigenlijk hoe groot de risico’s rondom cybercriminaliteit zijn en hoe je je organisatie kan beschermen zonder deze compleet af te sluiten van de buitenwereld? Roel beantwoord deze vragen in zijn nieuwe presentatie. Hoe kan je als bedrijf de onzekerheid juist omarmen? In zijn nieuwe presentatie legt hij uit hoe je open en connected te zijn, zonder de problemen van cyber risico te ondervinden.

Roel begon als consultant voor de overheid bij Deloitte, maar hij ging al snel werken voor de Media en Technologie sector; dit was tenslotte de eerste sector die ontwricht werd door het internet. De andere industrieën volgden vrij snel, en Roel verbreedde zijn speelveld: hij werkte jarenlang met corporates die zich in een digitale transformatie bevonden en hield zich bezig met het managen van risico voor deze bedrijven over de hele wereld.

In 2013 werd hij partner bij Deloitte, en ging het Cyber Risk team in Amsterdam leiden. Dit was een team van 150 professionals: adviseurs, implementatie experts en ethische hackers met een zware technische expertise.

Na twee jaar besloot Roel zijn partnership op te geven en werd hij senior fellow bij Deloitte’s Center for the Edge. Daar kan hij zich helemaal verdiepen in onderwerpen die belangrijk zijn voor een wereld die aan het veranderen is onder invloed van de technologie. Cyberspace belooft een maatschappij die in de echte wereld niet zou kunnen ontstaan: vrijheid zonder anarchie, controle zonder overheid en consensus zonder macht. Controle en beheersbaarheid worden gevoed door angst. Om dat los te laten heb je vertrouwen nodig. Het doel van Roel is om vertrouwen te geven in een open cyberspace.

Roel’s specialiteiten zijn: Cyber Security, Online Privacy, Digital Information Ethics, Risico en Vertrouwen in een Digitale Wereld.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.