Rosanne Hertzberger

Services: Keynote, Panel, Presentatie

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Rosanne Hertzberger

Rosanne Hertzberger

Rosanne Hertzberger

Rosanne Hertzberger (1984) is microbioloog, columnist bij NRC Handelsblad en schrijver van het boek ‘Ode aan de E-nummers‘. Dit veelbesproken boek is een ode aan chemie en technologie in ons voedsel, van kunstmest tot zaadtechnologie, van conserveertechnieken tot vleesvervangers. In het boek laat ze op humoristische en scherpe wijze zien dat technologie ons eten veiliger, duurzamer en gezonder kan maken. Het is tegelijkertijd een kritiek op wat zij de “ont-ontwikkeling” noemt: de anti-technologische houding van veel dertigers die uitvindingen als E-nummers, genetische technologie en vaccinaties massaal bij het grofvuil zetten. In haar wekelijkse column in NRC Handelsblad spreekt Rosanne Hertzberger over een breed scala van onderwerpen waarbij ze vaak aanzet tot nieuw debat. Recentelijk ontketende ze een storm toen ze Geenstijl en Dumpert succesvol aanviel op hun vrouwonvriendelijkheid.

Rosane Hertzberger

Naast haar activiteiten als schrijver en columnist staat Rosanne nog met grote regelmaat in het laboratorium waar ze onderzoek doet naar het bacterieel metabolisme binnen de flora van het menselijk lichaam. Ze is een voorvechter van open wetenschap en burgerwetenschap en spreekt graag over de rol van wetenschap, technologie en innovatie in onze dagelijkse levens.
Hertzberger staat bekend om haar heldere woorden, met zo nu en dan een gestrekt been. Haar optredens zijn een garantie voor veel dynamiek en energie in de zaal en levert veel gespreksstof op.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.