Ruben Timmerman

Aanvraag expert

Ruben Timmerman

Ruben Timmerman

Ruben Timmerman

Ruben Timmerman is oprichter van Springest, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite van Nederland voor opleidingen, trainingen en cursussen. Springest werd opgericht in 2008 en is inmiddels ook in de UK, Belgiƫ, Duitsland en Rusland actief.

Springest is het eerste bedrijf in Nederland dat werkt volgens het Holacracy model, ontworpen door de Amerikaan Brian Robertson. Toen het bedrijf snel begon te groeien zocht Ruben naar een werkend organisatiemodel zonder een hiƫrarchische structuur in de voeren. Holacracy is een verzameling van regels en afspraken waaronder je samenwerkt, maar kent geen managers. Het model is georganiseerd rondom het werk, niet de mensen. De werknemers hebben dan ook verantwoordelijkheden en geen functies, ze mogen zelf weten hoe ze hun rol invullen en hebben een hoge mate van zelfstandigheid. Holacracy kreeg veel aandacht toen Zappos, een online schoenenwinkel, het model introduceerde voor haar 1500 medewerkers.

Ruben Timmerman

Eerder was Ruben online marketing en usability expert en schreef hij voor oa Frankwatching en Marketingfacts.

Ruben spreekt over ondernemerschap, dynamische organisaties, startups, Holacracy, GTD (Getting Things Done) en data driven werken. Verder heeft hij veel ervaring met AB testing en UX verbetering en het online brengen van complexe sales-trajecten.

 

Springest in NRC:
RubenNRC_thumbnail

Ruben Timmerman legt het uit bij Fast Moving Targets:

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.