Rutger Kemper

Rutger spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Entrepreneurship, Fintech, Innovation, Start-ups

Services: Keynote, Panel, Presentatie

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Rutger Kemper

Rutger Kemper

Rutger Kemper

Rutger Kemper is co-founder van Leapfunder, het grootste online angel investment platform van Nederland. Het connect startups met angel investors, en helpt ze zo aan hun eerste funding.

Hij studeerde Business Administration aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam, met een Master in Finance & Investments en een tweede Master in Accounting & Control. Daarnaast deed hij een minor Entrepreneurship en deed hij een MBA in Mexico City aan de Tecnológico Autónomo de México.

Tijdens zijn studententijd zette hij verschillende bedrijven op die allemaal hopeloos faalden: onder andere een modellenbureau en een bedrijf dat op bijlessen voor studenten aanbood. Hij had meer succes in de bankwereld: hij startte bij de investment banking afdeling van Credit Suisse als een M&A analyst. Daarna werkte hij als analyst voor UFF Asset Management, wat een gespecialiseerd investment fund in Cape Town (Zuid-Afrika) is. Nadat hij weer terug was in Nederland deed hij een traineeship bij Commercial Banking bij Van Lanschot. Vervolgens werkte hij bij Mercer als een investment consultant waar hij familiebedrijven, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen adviseerde.

7 tips for first time startup investors

Bij Leapfunder kan hij zijn ondernemerschap en zijn financiële kennis combineren. Op dit moment woont hij in Amsterdam en is hij verantwoordelijk voor de Nederlandse markt van Leapfunder. Hij spreekt over ondernemerschap, startups, investeren en financiering en geeft trainingen over angel-investment bij banken.

Naast lezingen verzorgt Ruter ook het investeringsspel:

Investeringsspel
Heb je ooit wel eens in een startup geïnvesteerd en wil je je skills verbeteren? Of heb je nog nooit in een startup geïnvesteerd en wil je ervaren hoe het is om een echte angel investor te zijn? Bij deze workshop ben jij een echte startupinvesteerder en ga je direct investeren in echte startups!

Na een aantal praktische investeringstips van Rutger bespreekt hij een aantal echt bestaande startupcases. Daarna krijgt iedereen een fictieve €100.000,— om te investeren in deze startups. Overleg met je mede-angels, zoek mensen met en zonder ervaring, bespreek de cases en investeer de eerste €80.000,-. Dan is het een jaar later. Rutger legt uit hoe de verschillende startups het gedaan hebben en hoe je er voor staat. Nu heb je nog €20.000,- over, waar investeer je deze in?

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.