Sander Duivestein

Aanvraag expert

Sander Duivestein

Sander Duivestein

SanderDuivestein

Sander Duivestein (1971) is spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur, auteur en columnist over de impact van nieuwe technologie.

Uit naam van VINT (het Verkennings Instituut Nieuwe Technologie van ICT-dienstverlener Sogeti) schreef hij in de afgelopen jaren meerdere boeken en rapporten over onder andere het Internet of Things, Wearables, Big Data, Social Media, Mobile, Cloud Computing en de economische crisis. Naast bovengenoemde onderzoeken omvat zijn expertise de volgende onderwerpen: Bitcoin 2.0, robots, technologische werkloosheid, collaboration / platform economy, wearable computing, kunstmatige intelligentie, privacy, countercultures, NBIC, singulariteit en Quantified Self,

Sander is regelmatig in de traditionele media te bewonderen. Zijn opinie omtrent nieuwe technologie is terug te vinden in dag- en weekbladen, op de radio en op televisie. Zo was hij afgelopen jaar onder andere te gast in Pauw en Witteman, Brandpunt en Nieuwsuur. Daarnaast publiceert Sander ook veelvuldig op Marketingfacts, Emerce en het dagblad Trouw. Sander is tevens de meest gelezen blogger op Frankwatching, het grootste communicatieblog van Nederland.

In Sander’s ogen verandert technologie de wereld in een razendsnel tempo. “Versnelde verandering is de enige constante in het digitale tijdperk”. Het is Sander’s missie om te duiden wat de impact van technologie is op mens, bedrijf en maatschappij. Bedrijven moeten geen weerstand bieden aan nieuwe technologie, maar deze juist aangrijpen om te veranderen. Het is Digitaal Darwinisme. Het is adopt or die!

Sander spreekt op nationale en internationale podia. Zijn presentaties zijn op maat gemaakt en houden de mensen op het puntje van de stoel.

De presentatie van Sander Duivestein heeft onze groep echt aan het denken gezet en heeft gewerkt als een ankerpunt voor de rest van ons event. Kortom, we waren erg blij met zijn bijdrage!
—Hugo Kruijssen, Nedap Retail, 14 december 2016

Sander presenteerde onlangs tijdens een door Robeco georganiseerd seminar. Zijn interactieve manier van presenteren (met veel gebruik van plaatjes, filmpjes, etc.) maakt spelenderwijs zijn visie op de digitale toekomst duidelijk. Zijn presentatie is inspirerend van begin tot eind en mengt humoristische anekdotes met serieuze adviezen en een duidelijke boodschap: omarm de digitale wereld. Sander is als spreker een absolute aanwinst en in de toekomst maken we graag opnieuw van zijn diensten gebruik.
Jack Neele, Robeco,

Sander heeft in april op ons seminar voor inkopers zijn toekomstvisie weergegeven. In de voorbereidingsfase is het prettig samenwerken. Sander staat open voor discussie en voelt snel aan waar het verhaal aan moet voldoen. Zijn presentatie is een juiste mix van plaatjes, filmpjes en gesproken woord. Kortom, een geslaagd event! Zal Sander zeker vaker als spreker uitnodigen.
Eric Goosen, KPN

Sander Duivestein bij het ondernemers college van Baker Tilly Berk:
Hoe overleef je als organisatie het Digitale Tijdperk?

Sander Duivestein:

Keynote presentation at the Sogeti event: “The Pursuit of Digital Happiness”.

Sander Duivestein, Reboot 2020, PlanMen WFM congres 2015

Sander Duivestein, Society 4.0: De impact digitalisering en robotisering op de toekomstige samenleving

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.