Sidney Vollmer

Aanvraag expert

Sidney Vollmer

Sidney Vollmer

Sidney Vollmer (1983) is schrijver en copywriter.

Sidney is een creatief denker, met één been in de artistieke en één in de commerciële wereld. Hij werkt als freelance copywriter/strateeg, startte het podcast project digitalisme.nl en publiceerde in april 2017 zijn derde boek, ON/OFF: Op zoek naar balans in digitale tijden.

Zijn eerste roman “Alles ruikt naar chocola” kreeg enorm veel media aandacht: niet alleen vanwege de literaire kwaliteiten maar ook vanwege de innovatieve iPad app.

Sidney vond daarmee opnieuw uit hoe lezers interactie kunnen hebben met de auteur en met het verhaal langs digitale weg. Hiervoor won hij een Gouden Spinaward, een Eurobest Award en werd tot beste app van het jaar bekroond door Boekblad. De roman werd herdrukt in de zomer van 2014.

In 2016 publiceerde hij het Twitterdagboek Atlasvlinders in een oplage van 140 stuks.

Sidney is afgestudeerd mediawetenschapper met een minor in filosofie en studeerde aan de Nederlandse Filmacademie.

Sinds de publicatie van ON/OFF spreekt hij over innovatie, creativiteit en digitale cultuur op een manier dat zowel geeks als gewone mensen het begrijpen. Zijn lezingen zijn grappig en inspirerend. Hij heeft haarfijn op de korrel hoe digitale mediatechnologie onze samenleving verandert, en wat we kunnen doen om betere technologie te krijgen. Meer ethiek binnen het techbedrijf, meer regulering bij de overheid, en meer vertrouwen bij het individu, bijvoorbeeld.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.