Sidney Vollmer

Booking request

Sidney Vollmer

Sidney Vollmer

Sidney Vollmer (1983) is schrijver, copywriter en strateeg.

Sidney is een creatief denker en focussed op digitale cultuur. Hij werkt als senior copywriter/strateeg bij advertising agency Woedend! waar werkt daar aan (inter)nationale campagnes over zeer uiteenlopende onderwerpen: van auto’s tot koekjes.

Zijn eerste Roman “Alles ruikt naar chocolade” kreeg enorm veel media aandacht: niet alleen vanwege de literaire kwaliteiten maar ook vanwege de slim ontworpen innovatieve iPad app.

Sidney vond daarmee opnieuw uit hoe lezers interactie kunnen hebben met de auteur en met het verhaal. Hiervoor won hij een Gouden Spinaward, werd genomineerd voor een Eurobest Award en ontving hij verschillende literaire prijzen. De roman werd herdrukt in de zomer van 2014.

Sidney schrijft op dit moment zijn tweede boek, een collectie van autobiografische essays over digitale cultuur. Hij heeft een MA in Filmstudies (Universiteit van Utrecht), met een minor in filosofie. Hij studeerde ook aan de Nederlandse Filmacademie.

Sidney spreekt over innovatie, creativiteit en digitale cultuur op een manier dat zowel geeks en gewone mensen het begrijpen. Zijn lezingen zijn grappig en inspirerend.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.