Ward Geene

Ward spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: esports, Games

Services: Brainstorm, Keynote, Workshop

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Ward Geene

Ward Geene

Ward Geene

Ward Geene is dé e-sports-expert van Nederland. E-sports is gamen in competitieverband, online of in een stadion en is de laatste jaren heel populair geworden (in 2015 keken er alleen al 32 miljoen mensen online naar het WK van League of Legends). Net als bij andere sportcompetities zijn er teams, miljoenen toeschouwers, commentatoren om live verslag te doen en bij sommige e-sports gaat er veel geld in om. Fans kijken live mee via gamestreamingdiensten als Twitch en YouTube Gaming.

Ward begon zijn carrière in de gameindustrie als redacteur bij gamemagazine Power Unlimited. Binnen die functie vloog hij de wereld over om verslag te doen van stadionvullende gamewedstrijden en om de nieuwste games als eerste te spelen en recenseren.

Met de kennis en ervaring die hij de afgelopen tien jaar opdeed in de game-industire, helpt Ward tegenwoordig bedrijven en media op weg in de wondere wereld van e-sports. Omdat het zo populair is onder jongeren, zijn e-sports de manier om millennials te bereiken. Ward ziet zichzelf als e-sports-ambassadeur en heeft als missie om zoveel mogelijk mensen hiervoor te enthousiasmeren. Dit doet hij onder andere door iedere week toegankelijk over het onderwerp te schrijven op Numrush.nl.

Ward is een allround mediamaker die schrijft, produceert en presenteert. Zo is hij wekelijks te gast bij Radio 538 om het onder andere over games en e-sports te hebben. Ook produceert hij livestreams van e-sports-wedstrijden en is hij medeoprichter van de eerste E-sports Game Arena van Nederland.

Introductievideo E-sportsday

Rondleiding van e-sports expert Ward Geene from Business of Sports Academy on Vimeo.

Ward Geen bij Fast Moving Targets:

Interview Belgische televisie Terzake

Interview NPO Radio 1 Langs de lijn en omstreken

Ward Geene bij RTL Z

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.