Wim Andréa

Aanvraag expert

Wim Andréa

Wim Andréa

wim-andrea-nextspeaker

Wim Andréa is een onafhankelijk online marketingcommunicatie-specialist. In 1995 richtte hij Content is King op – het allereerste bedrijf in Nederland dat zich met content marketing bezig hield, voordat deze term veel gebruikt werd.

Later volgden directiefuncties binnen PPGH/JWT, Saatchi & Saatchi Direct en ARA Direct. Voordat Wim weer volledig zelfstandig ging opereren, was hij ruim vier jaar directeur Strategie & Creatie bij Clockwork. Daar ontwikkelde hij de Connect & Convert-propositie van een van de allereerste online bureaus en was hij actief voor projecten voor o.a. iBlue, Robeco, The Voice of Holland, Live4You, UWV, Rijkswaterstaat, Belastingdienst, ING en Rabobank.

Wim Andréa is ook co-founder van okoko.nl (voorheen Iens Recepten), lid van de Raad van Advies van IPAN (Interactive Professionals Association Netherlands) en NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants).

Hij was ruim een half jaar lang wekelijks te zien als co-host van Ronnie Overgoor bij het mediaprogramma Pitchtalk van de televisiezender Het Gesprek. Hierin werden toonaangevende gasten uit de wereld van de media, reclame en internet geinterviewd.

Als lid van de examencommissie eMarketing-B van het NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing) is Wim betrokken bij de kennisontwikkeling en examinering van een toekomstige generatie eMarketeers. Ook geeft hij gastcolleges aan MBA-studenten van Trias Nimbas Business School in Utrecht.

Wim is specialist op het gebied van interactieve communicatie en marketing communicatie in de breedste zin van het woord. Hij is met name geïnteresseerd in de invloed van interactieve media, waarbij het publiek een veel grotere invloed heeft en adviseert bedrijven hoe ze om kunnen gaan met het verlies van de regie. Wim spreekt regelmatig over communicatie en direct marketing (Nationale Marketingdag) en is een veelgevraagd dagvoorzitter (onder andere voor Emerce Industry Day, Affiliate Marketingdag, Marktplein DM en Zanox Expertdays). Wim’s enthousiasme voor “all things digital” én zijn vermogen om ingewikkelde zaken begrijpelijk binnen een herkenbare context te plaatsen, leveren elke keer weer hoge waarderingen van zijn publiek op.

Testimonials voor Wim Andréa:

“Wat een super middag was dat gisteren en wat mij betreft had het nog uren mogen duren. Leuk te zien hoe iemand zo enthousiast kan zijn over zijn vak!! Ik vond het echt verhelderend en met name motiverend!! Super, dank je wel!”
— Ysabeau Kolks, UWV

Interview met Wim Andrea door Ronnie Overgoor op Ricoh Imagine 2012

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.