Yori Kamphuis

Aanvraag expert

Yori Kamphuis

Yori Kamphuis

© Al Powers, PowersImagery.com

Yori Kamphuis is een passievol, veelgevraagd spreker op het gebied van innovatie, veiligheid, technologie en maatschappij en de toekomst. Volgens VrijNederland is hij één van 101 mensen die in de eenentwintigste eeuw hét verschil gaan maken, en in 2013 werd Yori nog uitgeroepen tot Futurist van het Jaar.

Ook is Yori adviseur van Neelie Kroes’ StartupDelta en is hij een van de World Economic Forum Global Shapers in Amsterdam.

Yori Kamphuis richtte zijn succesvolle bedrijf Coblue Cybersecurity samen met twee medestudenten op terwijl hij nog op de universiteit zat. Coblue is een bedrijf dat security oplossingen biedt, zowel door software te leveren als door bedrijven en individuen bewust te maken van security issues. In 2012 werd Coblue door de Kairos Society uitgeroepen tot een van de 50 meest innovatieve Startups die wereldwijd op een universiteit zijn opgericht. Toen zij nog vicepresident van de Europese Commissie was, wijdde end Neelie Kroes een blogpost aan Yori op haar eigen blog.

Yori studeerde engineering technische bedrijfskunde aan de Universiteit van Twente, deed daarna zijn master in Geopolitics, Territory & Security aan King’s College London.. Vervolgens kreeg hij een studiebeurs voor zowel Kings College in London als voor de Singularity University in Sillicon Valley en studeerde daar Exponential Technologies Geopolitics, Territory & Security. In 2012 werd hij tot Associate of King’s College London gekozen na afronding van meerdere jaren , Ttheologie en ethiek. Exponential Technologies.

Sindsdien won Yori verschillende business contests en won onder andere waaronder de NATO Cyber Defence enand StrICTly for Business competition. In september 2013 werd Yori tijdens het Trendwatcher of the Year event van Second Sight uitgeroepen tot Futurist of the Year. Yori is ook een van de World Economic Forum Global Shapers in Amsterdam.

Yori Kamphuis bij de BID: Big Improvement Day:

Yori Kamphuis bij TEDxHagueAcademy: Criminals in Future Society

Yori Kamphuis bij TEDxTilburgUniversity: The dangers of printing DNA

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.