Yori Kamphuis

Aanvraag expert

Yori Kamphuis

Yori Kamphuis

© Al Powers, PowersImagery.com

Yori Kamphuis is een passievol en veelgevraagd spreker op het gebied van innovatie, veiligheid en technologie & maatschappij. Volgens VrijNederland is hij één van 101 mensen die in de eenentwintigste eeuw hét verschil gaan maken, en in 2013 werd Yori nog uitgeroepen tot Futurist van het Jaar.

Ook is Yori adviseur van Neelie Kroes’ StartupDelta en is hij een van de World Economic Forum Global Shapers in Amsterdam.

Yori Kamphuis richtte het bedrijf Storro op. Storro is een blockchain applicatie waarmee het mogelijk wordt om op de veiligste manier informatie op te slaan en met anderen te delen. Tijdens zijn studie richtte Yori Coblue Cybersecurity op samen met twee medestudenten. Coblue is een bedrijf dat security oplossingen biedt, zowel door software te leveren als door bedrijven en individuen bewust te maken van security issues. In 2012 werd Coblue door de Kairos Society uitgeroepen tot een van de 50 meest innovatieve Startups die wereldwijd op een universiteit zijn opgericht. Toen zij nog vicepresident van de Europese Commissie was, wijdde end Neelie Kroes een blogpost aan Yori op haar eigen blog.

Yori studeerde engineering technische bedrijfskunde aan de Universiteit van Twente, deed daarna zijn master in Geopolitics, Territory & Security aan King’s College London. Vervolgens kreeg hij een beurs voor de Singularity University in Sillicon Valley en studeerde daar Exponential Technologies. In 2012 werd hij tot Associate of King’s College London gekozen na afronding van lessen in Theologie en Ethiek.

Sindsdien won Yori verschillende business contests waaronder de NATO Cyber Defence en de StrICTly for Business competition. In september 2013 werd Yori tijdens het Trendwatcher of the Year event van Second Sight uitgeroepen tot Futurist of the Year.

Yori Kamphuis bij de BID: Big Improvement Day:

Yori Kamphuis bij TEDxHagueAcademy: Criminals in Future Society

Yori Kamphuis bij TEDxTilburgUniversity: The dangers of printing DNA

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.